Cat trebuie sa faca un om…

„Trebuie sa faci aia si aia si aia azi ca nu avem unde sa punem musafirii daca vin la noi…”, aud pentru a nu stiu cata oara aceeasi fraza ce nu-mi mangaie deloc auzul… Cat trebuie sa faca un om si cat poate? E intrebarea care ma framanta de ceva vreme, mult prea mult…

Ni se cer de multe ori lucruri fara a se lua in calcul si abilitatea sau nu, capacitatea omului de a le duce la bun sfarsit… Eu, marturisesc sincer ca am hiba asta sa nu duc lucrurile la bun sfarsit, nu ca nu as putea dar ma plictisesc pe parcurs. Suna ca si cand as fi dat in mintea copiilor, dar daca inca mai sunt… copil?

Calin e mereu nemultumit ca nu sunt asa cum vrea el sa fiu. Eu sunt nemultumita ca nu e asa cum vreau eu sa fie. Nu e mai drept sa ne acceptam fiecare cu minusurile si scaderile noastre, cu neputintele, cu slabiciunile… cu tot ceea ce il nemultumeste pe celalalt si sa pornim de acolo o asa-zisa „vindecare”… totul in mod constructiv, nu destructiv, nu doborandu-l pe celalalt… Asta nu! Imi cer iertare ca de nu stiu cate ori mi-am iesit din fire, nefiind capabila, pe moment, sa vad unde gresesc eu…

Oboseala e un dusman de moarte al comunicarii eficiente dintre oameni. Pentru ca fiind terminati, oamenii nu mai comunica deloc si daca, comunica vor sa fie numai ascultati… Nu suntem oare satui de ascultat?!?!?!

Revenind la dilema mea… cat trebuie sa faca un om, o mama a trei copii, singura mai toata ziua cu toate ale casei in grija, asta include si cei ce locuiesc in ea, adica 2 adulti si 3 copii… Cat? Ca sa fie toata lumea multumita?!?!?

Eu ma rezum la a face cat pot in conditiile in care nu mai pot face prea multe… Sa-mi fie cu iertare!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s